Αβγά γεμιστά με γιαούρτι, λιαστή και αντζούγιες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
Ayga gemista me giaourti liasti kai antzougies

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 6 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 6 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 6 ψιλοκομμένες αντζούγιες
  • Ρίγανη (12 φύλλα, αν έχουμε)
  • ¼ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε τα αυγά στον ατμό για 16 λεπτά (εναλλακτικά, τα βράζουμε να γίνουν σφιχτά).

Τα παγώνουμε ελαφρά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος.

Αφαιρούμε τον κρόκο και λιώνουμε σε ένα μπολ όλους τους κρόκους μαζί.

Στους λιωμένους κρόκους προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες.

Μοιράζουμε το μείγμα στα αυγά και πασπαλίζουμε κάθε αυγό με λίγη ρίγανη (ή ένα φύλλο στο καθένα).

Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο κόκκινο πιπέρι. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αντζούγια Γιαούρτι Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια (χυμός) Ντομάτες (Λιαστές) Πιπέρι (Κόκκινο) Ρίγανη (φρέσκια)

Σχετικές Συνταγές