Μπέργκερ με ψητή μελιτζάνα και χαλούμι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Mperger me psiti melitzana kai xaloumi

Υλικά

Πέστο:

  • 1 κούπα φύλλα κόλιαντρο (πατημένα)
  • 1 κούπα φύλλα μαϊντανού (πατημένα)
  • ½ κούπα φύλλα μέντας (πατημένα)
  • 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα και ψημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι – το ξύσμα του και το χυμό του
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

Mπέργκερ:

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 170 γρ. χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • 6 ψωμάκια για μπέργκερ

Διαδικασία

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε κόλιαντρο, μαϊντανό, μέντα, φιστίκια, σκόρδο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, λευκό ξίδι, μπούκοβο και αλατοπίπερο, μέχρι η πέστο να δέσει. Την αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες μελιτζάνας.

Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, βάζουμε φέτες μελιτζάνας και ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι κι από τις δύο μεριές να σχηματιστούν σημάδια από το ψήσιμο.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν δούμε ότι κολλάνε. Μεταφέρουμε τις ψημένες μελιτζάνες σε μια πιατέλα.

Λαδώνουμε και πάλι το σχαροτήγανο, αν χρειάζεται, και απλώνουμε τις φέτες χαλούμι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά κι από τις δύο πλευρές.

Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ: Απλώνουμε αρκετή πέστο στα ψωμάκια και έπειτα μια φέτα μελιτζάνα και μια χαλούμι.

Σερβίρουμε ζεστά.

 

Σχετικές Συνταγές