Σοκολατένιος κορμός με δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Sokolatenios kormos me damaskina

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 7 αβγά
  • 7 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 500 ml γάλα
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, και τέλος το κακάο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μίγμα. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τα δαμάσκηνα. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή . Την αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ. Προσθέτουμε το κονιάκ και την κρέμα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομογενές. Βάζουμε το παντεσπάνι πάνω σε καθαρή λαδόκολλα.

Απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα την κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Τυλίγουμε απαλά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια Βούτυρο Γάλα Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κονιάκ Κορν φλάουρ Κουβερτούρα Σοκολάτα

Σχετικές Συνταγές