Ζεστή σαλάτα γαρίδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
Zesti salata garidas

Υλικά

  • 680 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι Cayenne
  • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λάϊμ μεσαίου μεγέθους για να αποδώσει 1 κ.σ. ξύσμα και 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κατσαρά αντίδια, κομμένα στο χέρι σε κομμάτια
  • 1 μεσαίο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 4 κούπες)
  • 225 γρ. τυρί φέτα (περίπου 1 ½ κούπα)
  • ¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο-πολτοποιημένο

Διαδικασία

Γαρνίρετε τις γαρίδες ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι cayenne και στη συνέχεια ζεστάνετε τις 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.

Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ψήστε τες για περίπου 1 λεπτό από την μια πλευρά, μέχρι να γίνει ροζ.

Αναποδογυρίστε τις γαρίδες και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάϊμ και την 1 κ.γ. χυμό λάϊμ.

Μειώστε τη φωτιά σε μεσαία και ψήστε τις γαρίδες για περίπου 1 ακόμα λεπτό.

Σε μια μεγάλη λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. λάδι και την 1 κ.σ. χυμό λάϊμ.

Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα αντίδια και το πεπόνι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Μοιράστε την σαλάτα ισομερώς σε 4 πιάτα και γαρνίρετε από πάνω με τις γαρίδες, το τυρί, την μέντα και τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές