Ρεβίθια με μύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Rebithia me mydia

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • Πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 680 γρ. μύδια, πλυμένα
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 βολβό μάραθου, ψιλοκομμένο
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, φρεσκοστυμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (τύπου γάστρα) ζεστάνετε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά, και στη συνέχεια τσιγαρίστε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Πριν πάρει χρώμα το σκόρδο, προσθέστε τα μύδια και το κρασί. Αυξήστε την φωτιά σε υψηλή, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τα μύδια στον ατμό για 3-4 λεπτά, ή μέχρι απλά να ανοίξουν.

Παραμερίστε τυχών μύδια που δεν άνοιξαν και μεταφέρετε τα υπόλοιπα σε ένα ταψί με ότι υγρό έχει απομείνει στην κατσαρόλα. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσουν ή μέχρι να μπορείτε να τα πιάσετε με το χέρι. Μόλις κρυώσουν, βγάλτε τα μύδια από το κέλυφος τους και πετάξτε όλα τα κελύφη (μπορείτε να διατηρήσετε τα μύδια στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε, όταν είστε έτοιμοι συνεχίστε από αυτό το σημείο). 

Σε μία μεσαία κατσαρόλα ανακατέψτε τα μύδια, το ζωμό τους, τα ρεβίθια, το μάραθο και ζεστάνετέ την. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και σερβίρετε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Κρασί Κρασί (λευκό) Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Μάραθος Μύδια Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο Τσίλι

Σχετικές Συνταγές