Ψαρόσουπα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
Psarosoupa

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 2 κούπες)
  • ¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 400 γρ ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 220 γρ φρέσκα μύδια, καθαρισμένα και κομμένα
  • 450 γρ φιλέτο άσπρου ψαριού, κομμένο σε κομμάτια (μπακαλιάρος)
  • 225 γρ φρέσκιες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Τοποθετήστε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε το σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Προσθέστε τον ζωμό και τις ντομάτες και ανεβάστε την φωτιά έτσι ώστε το μείγμα να έρθει σε βράση. Στην συνέχεια μειώστε την φωτιά σε χαμηλή, και προσθέστε τα μύδια, το ψάρι και τις γαρίδες. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα ψαρικά να μαγειρευτούν, θα πρέπει τα μύδια να ανοίξουν, τα φιλέτα να διαλύονται με ένα πιρούνι και οι γαρίδες να έχουν μαγειρευτεί ολοκληρωτικά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν απομακρύνετε τα, γαρνίρετε με μπαχαρικά της επιλογής σας και με τον βασιλικό και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές