Σαλάτα ρυζιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
Salata ryziou

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους φρεσκοστυμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 210 γρ φασόλια, πλυμένα, μαγειρεμένα σε νερό και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, πολτοποιημένα
  • 110 γρ τυρί Φέτα, θρυμματισμένη
  • Χοντρό αλάτι για γαρνίρισμα
  • Φεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό, το ρύζι και 1 κ.γ. αλάτι και φέρτε το μείγμα σε βράση.

Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί σιγά σιγά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό και να είναι έτοιμο.

Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, σε μια λεκάνη ανακατέψτε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Προσθέστε το στο κρύο ρύζι και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα φασόλια και τη φέτα.

Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Σχετικές Συνταγές