Χαλούμι με γρέιπφρουτ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Chaloumi me greipfrout

Υλικά

  • 1 γρέιπφρουτ
  • 1 κ.γ. κύμινο, σπόρους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι, γενναιόδωρη
  •  85 γρ τυρί χαλούμι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
  • ¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 3 κούπες πρασινάδα της αρεσκείας σας
  • 1/3 κούπας ωμά ανάλατα αμύγδαλα, κομμένα

Διαδικασία

Ξεφλουδίστε το γρέιπφρουτ ακριβώς όπως θα ξεφλουδίζατε ένα πορτοκάλι. Πάρτε το μισό γρέιπφρουτ και στύψτε το με τα χέρια σας όσο καλύτερα μπορείτε, το χρειαζόμαστε για την σάλτσα. Μην κρατήσετε τον πολτό. Πάρτε το υπόλοιπο μισό γρέιπφρουτ, καθαρίστε το, κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το κύμινο ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει τα αρώματα του (για περίπου 1 λεπτό). Ρίξτε τα σπόρια στον χυμό γρέιφρουτ. Στη συνέχεια σε ένα δοχείο ρίξτε το κύμινο με τον χυμό, το λάδι, το αλάτι και την ζάχαρη (ή μέλι) και κλείστε το καπάκι του. Ανακινήστε πολύ καλά το μείγμα και στην συνέχεια αφήστε το στην άκρη.

Λαδώστε ένα τηγάνι ελάχιστα και τοποθετήστε μερικές φέτες τυρί μέσα στο τηγάνι. Τηγανίστε το τυρί σε μεσαία φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφένια και μετά αναποδογυρίστε το τυρί για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις το τυρί ψηθεί και από τις 2 πλευρές τοποθετήστε το σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.

Σε μια λεκάνη ανακατέψτε την μέντα με τον κόλιανδρο και την πρασινάδα. Ανακινήστε πάλι το δοχείο με την σάλτσα και ρίξτε το μισό πάνω από την πρασινάδα και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με τα κομμάτια γρέιπφρουτ, το τυρί και τα αμύγδαλα. Ραντίστε με την υπολειπόμενη σάλτσα και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές