Παγωτό φράουλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Pagoto fraoula

Υλικά

  • 2 κούπες φράουλες
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • ½ - 1 κούπα πολύ λεπτή καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα πλήρες, κρύο
  • Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Διαδικασία

Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες στην μέση. Τοποθετήστε τες στην κατάψυξη για 40 λεπτά με 1 ώρα. Παράλληλα τοποθετήστε το δοχείο του επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το μαχαίρι του στο ψυγείο να κρυώσουν.

Στο κρύο δοχείο του επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το μαχαίρι του τοποθετήστε τις παγωμένες φράουλες, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Χτυπήστε το μείγμα έτσι ώστε να ψιλοκοπούν οι φράουλες και συνεχίζοντας το χτύπα δημιουργήστε σχεδόν έναν πουρέ φράουλας.

Ενώ συνεχίζεται το χτύπημα με τον επεξεργαστή τροφίμων, ρίξτε το κρύο γάλα από την ειδική υποδοχή μέχρι απλά να ανακατευτούν τα υλικά, μην τα παραχτυπήσετε. Με μια κουτάλα σερβίρετε το παγωτό σε ειδικά πιάτα σερβιρίσματος παγωτού και γαρνίρετε με τα φύλλα μέντας. Σερβίρετε άμεσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μέντα Φράουλες

Σχετικές Συνταγές