Κρέπες μπακλαβά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Krepes mpaklaba

Υλικά

Υλικά ζύμης:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ κούπας γάλα
  • ¾ κούπας νερό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά γέμισης:

  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. σκόνη κανέλας
  • Πρέζα αλάτι
  • 1/3 κούπας φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και ψιλοκομμένα
  • ¾ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

Διαδικασία

Αρχικά φτιάξτε την ζύμη για τις κρέπες: σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το νερό. Σε μια δεύτερη λεκάνη μεσαίου μεγέθους ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και στην συνέχεια δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος αλευριού και ρίξτε το μείγμα με τα αυγά. Χτυπήστε τα 2 μείγματα μαζί με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ιδανικά αφήστε το μείγμα να κάτσει για τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και άμεσα.

Πριν να τηγανίσετε τις κρέπες, φτιάξτε την ζύμη της γέμισης: σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Συνεχίστε να μαγειρεύεται το βούτυρο μέχρι να βγάλει αφρούς και να μυρίσει καρυδοειδή. Ανακατεύοντας προσθέστε το μέλι και την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνεται το τηγάνι από την φωτιά και ρίξτε το μείγμα σε μια λεκάνη. Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι και τα φιστίκια στην λεκάνη και ανακατέψτε καλά. Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κυματώδες και συμπυκνωμένη. Ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα προσθέστε το γιαούρτι και στην συνέχεια τοποθετήστε την λεκάνη στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστείτε.

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τις κρέπες: ζεστάνετε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μεσαία φωτιά, και προσθέστε λάδι έτσι ώστε ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος. Μειώστε την φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και ρίξτε ¼ κούπας από την ζύμη στο τηγάνι. Κρατώντας το τηγάνι γείρτε το αριστερά και δεξιά έτσι ώστε να απλωθεί η ζύμη ομοιόμορφα δημιουργώντας μια λεπτή κυκλική στρώση. Αφήστε την κρέπα να ψηθεί μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες και η μέση να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, στην συνέχεια αναποδογυρίστε την για να ψηθεί και από την άλλη και μετά τοποθετήστε την σε ένα πιάτο. Κάντε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη.

Σερβίρετε τις κρέπες ζεστές τυλιγμένες με το μείγμα μπακλαβά.

Σχετικές Συνταγές