Pizza Σαλάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ:
Pizza Salatas

Υλικά

  • 450 γρ. ζύμης pizza, ξεπαγωμένη
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • ¼ κούπας τυρί Parmesan τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 340 γρ. ντοματάκια κομμένα σε κύβους (1,5 cm)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κούπες τυρί mozzarella τριμμένη (225 γρ)
  • 6 κούπες ανάμεικτα πράσινα λαχανικά κομμένα σε μπουκίτσες

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220οC.

Σε μια επιφάνεια τοποθετήστε μια λαδόκολλα και πασπαλίστε την με το καλαμποκάλευρο.

Ανοίξτε τη ζύμη, δημιουργώντας ένα τετράγωνο πάνω στη λαδόκολλα.

Πασπαλίστε τη ζύμη με το τυρί Parmesan και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει και το τυρί να παίρνει χρώμα καφέ.

Ενώ η ζύμη ψήνεται, σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός. 

Προσθέστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Αφήστε τη λεκάνη στην άκρη.

Πασπαλίστε τη ζύμη με το τυρί mozzarella και ψήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και η ζύμη να γίνει τραγανή.

Προσθέστε τα λαχανικά στο μείγμα ντομάτας και ανακατέψτε πολύ καλά.

Ραντίστε τη ζεστή pizza με τα λαχανικά και σερβίρετε. 

Σχετικές Συνταγές