Ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Omeleta me kokkini piperia kai katsikisio tyri

Υλικά

  • 8 αβγά 
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αβγά, το αλάτι, την ρίγανη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.

Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αβγό.

Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.

Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.

Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Ρίγανη Ρίγανη (φρέσκια) Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές