Bruschetta με ανθότυρο, πιπεριές και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Bruschetta me anthotyro piperies kai damaskina

Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 8 δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 1 σκελ. σκόρδου
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 μπαγκέτα
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό 

Διαδικασία

Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά

Μόλις βγουν από το φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε στενές λωρίδες. Τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και μερικές σταγόνες μπαλσάμικο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά.

Τρίβουμε στην επιφάνεια του ψωμιού λίγο τυρί και προσθέτουμε μερικές πιπεριές και δαμάσκηνα. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και ρίχνουμε λίγο από πάνω. 

Σχετικές Συνταγές