Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια και φουντούκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zymarika Fettuccine me manitaria kai fountoukia

Υλικά

  • 1 πακέτο φρέσκα ζυμαρικά fettuccine (περίπου 255 γρ)
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
  • ¼ κούπας φουντούκια, ασπρισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου , ψιλοκομμένες σε φέτες
  • 115 γρ μείγμα εξωτικών μανιταριών, κομμένα σε φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 56 γρ τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη και στραγγίστε τα με ένα σουρωτήρι πάνω από μια λεκάνη διατηρώντας τα ¾ κούπας από τον ζωμό.

Ενώ περιμένετε να βράσει το νερό για τα ζυμαρικά, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα φουντούκια στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να αρωματιστούν τα φουντούκια. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα φουντούκια από το τηγάνι.

Προσθέστε το λάδι στο τηγάνι και γυρίστε το γύρω-γύρω έτσι ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του τηγανιού. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Πασπαλίστε με ¼ κ.γ. αλάτι και με το πιπέρι και τσιγαρίστε το μείγμα μανιταριού για 5 λεπτά. Ανακατεύοντας προσθέστε το φασκόμηλο. Προσθέστε τα ζυμαρικά, το κρατημένο ζωμό και το υπολοιπόμενο ¼ κ.γ. αλάτι στο τηγάνι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Απομακρύνετε το τηγάνι από την φώτια. Προσθέστε το τυρί, τα φουντούκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.

Σημειώσεις: ψάξτε και βρείτε ζεματισμένα/ασπρισμένα φουντούκια.

Σχετικές Συνταγές