Ζυμαρικά πέννες με φρέσκια ντομάτα, λουκάνικο και τυρί Pecorino

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zymarika pennes me freskia ntomata loukaniko kai tyri Pecorino

Υλικά

  • 226 γρ ζυμαρικά πέννες
  • 226 γρ χωριάτικο λουκάνικο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ½ κιλό ντομάτες, κομμένες σε κομμάτακια
  • 6 κ.σ. τυρί Pecorino, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη.

Σε μεσαία φωτιά ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Αφαιρέστε το περίβλημα απο τα λουκάνικα. Προσθέστε το λάδι στο τηγάνι, ετσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε το λουκάνικο και το κρεμμύδι στο τηγάνι, τσιγαρίστε για 4 λεπτα ανακατεύοντας έτσι ώστε να διαλυθεί το λουκάνικο. Προσθέστε το σκόρδο, τσιγαρίστε για 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, ανακατέψτε για 2 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά. Ανακατεύοντας προσθέστε τα ζυμαρικά, 2 κ.σ. τυρί Pecorino, το αλάτι και το πιπέρι. Από πάνω πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί Pecorino και τον βασιλικό.

Σχετικές Συνταγές