Σοκολατένιο γλυκό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 15
Sokolatenio glyko

Υλικά

  • 226 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 226 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 6 αυγά
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα αλεύρι

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και στη συνέχεια βουτυρώστε τον πάτο από 15 φορμάκια των 110 γρ.

Πασπαλίστε τα φορμάκια με ζάχαρη και αδειάστε οποιαδήποτε πλεόνασμα.

Σε ένα μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο.

Ανακατέψτε μέχρι να έχουν λιώσει τελείως τα υλικά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι.

Σταδιακά προσθέστε και το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας καλά.

Ισομερώς μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια χρησιμοποιώντας περίπου 1/3 κούπας σε κάθε φορμάκι.

Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10-12 λεπτά (το πάνω μέρος πρέπει να αρχίσει να σπάει και τα τοιχώματα να δέσουν).

Βγάλτε τα από το φούρνο και σερβίρετε άμεσα μαζί με παγωτό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βούτυρο Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Ζάχαρη (ξανθή) Κουβερτούρα

Σχετικές Συνταγές