Σοκολατένια muffins

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sokolatenia muffins

Υλικά

  • 225 γρ σοκολάτας κουβερτούρα (ημιγλυκιά), τεμαχισμένη
  • ½ φλ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 4 αβγά
  • βούτυρο, για να βουτυρώσετε τα φορμάκια/θήκες muffin
  • 1 κ.σ. κακάο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.

Προσθέτουμε τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.

Κοσκινίζουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε τα αβγά στο μείγμα σοκολάτας, ένα την φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά απο κάθε προσθήκη.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαφριά και να απαλύνει/ανοίξει το χρώμα της, για περίπου 4 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε τις θήκες muffin πολύ καλά και τις πασπαλίζουμε με κακάο σε όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε όσο κακάο περισσεύει.

Με μια κουτάλα μοιράζουμε την ποσότητα (110 γρ) στις θήκες και ψήνουμε για 10-11 λεπτά. Το εξωτερικό του muffin πρέπει να είναι σκληρό, ενώ το εσωτερικό κολλώδες.  

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με τη συνοδεία bfresh βιολογικής λεμονάδας με αγαύη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Αλεύρι Βανίλια Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Ζάχαρη (ξανθή) Κακάο Κουβερτούρα

Σχετικές Συνταγές