Brownies

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 16
Brownies

Υλικά

Υλικά ζύμης:

  • ½ κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κούπας κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Υλικά επικάλυψης  (γλάσο)

  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο C, και στην συνέχεια βουτυρώστε και αλευρώστε ένα 20cm τετράγωνο ταψί.

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε την ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας – ανακατεύετε μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα. Με την χρήση ενός μίξερ προσθέστε το κακάο, το αλεύρι , το αλάτι και το μπέικιν παούντερ.

Απλώστε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, προσοχή όμως μην παραψηθεί.

Για την επικάλυψη: σε μια λεκάνη προσθέστε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν λεία. Επικαλύψτε τα brownies ενώ είναι ακόμα ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Αλεύρι Βανίλια Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Μέλι Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές