Μαραθόπιτες από την Χίο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Marathopites apo tin Chio

Υλικά

  • 1 κ. σούπας ταραμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια του)
  • 240 γραμμ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βάζετε τον ταραμά σε ένα μπολ με λίγο νερό και τον διαλύετε. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια και τον μάραθο και σταδιακά το αλεύρι. Το μίγμα αυτό της ζύμης θα πρέπει να είναι αραιό σαν κουρκούτι. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ή αλεύρι, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τον χυλό, κουταλιά κουταλιά, σχηματίζοντας ένα μικρό μπαλάκι.

Το τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το αφήνετε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μάραθος Ντομάτες Ταραμάς λευκός

Σχετικές Συνταγές