Μανιτάρια φρικασέ με ασκολύμπρους και μυρώνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Manitaria frikase me askolymprous kai myronia

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο, απλά, πλευρώτους)
  • 1 κιλό ασκολύμπρους καθαρισμένους
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 3 μάτσα μυρώνια 
  • 2 μάτσα άνηθο
  • 3 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 αβγά
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Κόψε τα μανιτάρια σε μεγαλούτσικα κομμάτια και βάλ’ τα να μαραθούν μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα όπου έχεις ζεστάνει το ελαιόλαδο. Σβήσε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια κι έπειτα τα χόρτα .

Πρόσθεσε στα μανιτάρια φρικασέ μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να βράσουν, μέχρι να μείνουν με σχετικά λίγα υγρά.

Τέλος, χτύπησε στο μπλέντερ τα αβγά με το χυμό λεμονιού, αβγόκοψε τα μανιτάρια φρικασέ.

Σχετικές Συνταγές