Μανιτάρια με γλυκό τραχανά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Manitaria me glyko trachana

Υλικά

  • 200 γρ. τραχανά γλυκό
  • 300 γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γλ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. γραβιέρα ώριμη, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Αφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Tα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε με το χέρι.

 

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

 

Βήμα 3

Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για 3 λεπτά

 

Βήμα 4

Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε στον τραχανά τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές