Μπισκότα με δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Mpiskota me damaskina

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό ροδιού
  • 1 κουτάκι βανίλια
  • 1 κ.γ. baking soda
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking soda, το κακάο, το αλάτι και το χυμό από ρόδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντιπολιτικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μικρές μπαλίτσες ζύμης αφήνοντας 2-3 εκ. κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά αν τα θέλουμε αφράτα. 12-14 λεπτά αν τα θέλουμε πιο τραγανά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια Βούτυρο Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη Κακάο Κουβερτούρα Ρόδι

Σχετικές Συνταγές