Αλμυρό κέικ με αλλαντικά, ελιές και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Almyro keik me allantika elies kai feta

Υλικά

1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη κομμένες σε καρεδάκια
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ βούτυρο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
100 γρ σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο
150 γρ. ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
200 γρ. φέτα τριμμένη
8 αβγά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Γεμίζουμε με το μίγμα, το απλώνουμε να στρωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 45-50 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές