Μοσχαρίσια μπριζόλα με πετιμέζι, μαύρη μπύρα και σινάπη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Moscharisia mprizola me petimezi mayri mpyra kai sinapi

Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές πετιμέζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
  • ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μαύρη μπύρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους σιναπιού
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία

με το λάδι. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την μπύρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη μαρινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ραντίζουμε συνέχεια με τη μαρινάδα.

 

Σχετικές Συνταγές