Μανιταρόσουπα με κάστανα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
Manitarosoupa me kastana

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά άσπρα ή πορτομπέλο), ψιλοκομμένα 
  • 120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα 
  • 600 ml ζωμός κότας 
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος 
  • 3 - 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό, προσέχοντας να μη σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25 - 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα κάστανα.

 

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα γάλακτος, ωστόσο είναι το υλικό εκείνο που θα δώσει στη σούπα τη χαρακτηριστική λεία και βελούδινη υφή της). Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λαδί τρούφας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κάστανα Κρέμα γάλακτος Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρεμμύδι Λάδι τρούφας Μανιτάρια Μανιτάρια (λευκά) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές