Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
Soupa me kounoupidi kai giaourti

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο στα μπουκετάκια του
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα 
  • 1 λίτρο ζωμός κότας, χλιαρός
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει (για 2 - 3 λεπτά). Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνουμε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εν συνεχεία, πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέτοντας και το γιαούρτι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι Γιαούρτι (στραγγιστό) Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Θυμάρι Κουνουπίδι Κρεμμύδι Πατάτες Φασκόμηλο

Σχετικές Συνταγές