Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5
Mpiskota me fystikoboutyro

Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κρόκος αβγού
  • 50 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο, τον κρόκο του αβγού και το βούτυρο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ενωθούν σε μια λεία ζύμη. Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας, και κόβουμε ομοιόμορφα κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού.

Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και πιέζουμε την επιφάνειά τους με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, για να γίνουν λίγο πιο επίπεδα. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για δέκα λεπτά περίπου, ώσπου τα μπισκότα μας να ψηθούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα μας σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα τραγανά μας μπισκότα σε μια ωραία πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (άχνη) Φυστικοβούτυρο

Σχετικές Συνταγές