Τσιπούρα στον φούρνο με δαμάσκηνα, λαχανικά και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Tsipoura ston fourno me damaskina lachanika kai myrodika

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300 γρ. η καθεμιά), καθαρισμένες
  • 2 καρότα  καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες ( καθαρισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο (τα μπουκετάκια), πλυμένα
  • 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Διαδικασία

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα δαμάσκηνα, τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Θυμάρι Καρότα Κρασί (λευκό) Λεμόνια Μαϊντανός Μπρόκολο Πατάτες Σέλινο

Σχετικές Συνταγές