Πυραμίδες με ινδική καρύδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ:
Pyramides me indiki karyda

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μπράντι
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή απόσταγμα αμυγδάλου
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπράντι, το βούτυρο, το ξύσμα ή το απόσταγμα αμυγδάλου και την ινδική καρύδα.

 

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στην περίπτωση που το μίγμα είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγη παραπάνω καρύδα.

 

Τοποθετούμε στο ταψί μας  αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

 

Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές πυραμίδες (κώνους)  και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

 

Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε από το ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με το βούτυρο.

Βυθίζουμε στη σοκολάτα τη βάση κάθε πυραμίδας και τις ακουμπάμε πάλι στη σχάρα για να στεγνώσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βούτυρο Ζάχαρη Ινδική καρύδα Κουβερτούρα Λεμόνια Μπράντι

Σχετικές Συνταγές