Κραμπλ μήλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Krampl milou

Υλικά

  • 6-7 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. βούτυρο (για το σοτάρισμα)
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 180 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
 

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1εκ. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Σε στρογγυλό πυρέξ ή φόρμα του κέικ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω το μίγμα των μήλων.

Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα "ψίχουλα" της ζύμης. Ψήνουμε στο φούρνο για 35'-40'.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μήλο

Σχετικές Συνταγές