Νιόκι πατάτας με μανιτάρια, κάστανα και πικάντικη μουστάρδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Nioki patatas me manitaria kastana kai pikantiki moystarda

Υλικά

  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο, κρύο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κύβο βοδινού, διαλυμένος σε 1/3 φλ. ζεστό νερό
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. κορν φλαουρ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  • 2 φλ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Βράζουμε τα νιόκι πατάτας σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε τα νιόκι και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα νιόκι από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια ,το σκόρδο και σοτάρουμε για 10  περίπου λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη πικάντικη μουστάρδα  και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι, που σοτάραμε τα μανιτάρια,  και αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, τα κάστανα, τα νιόκι πατάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές