Κριθαράκι με λιαστές ντομάτες και κουρκουμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kritharaki me liastes ntomates kai koyrkoyma

Υλικά

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  • 2 πιπεριές, κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε το κριθαράκι για 10 λεπτά.

Ραντίζουμε το κριθαράκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, τις τεμαχίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί  ελαφρώς και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το βρασμένο κριθαράκι, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Ένα λεπτό πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κουρκουμά και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε το κριθαράκι με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές