Μπουτάκια κοτόπουλου με τζίντζερ και μοσχολέμονο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpoytakia kotopoyloy me tzintzer kai moscholemono

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 80 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 60 ml κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 μοσχολέμονα, χυμός και ξύσμα
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 ½ κ.γ. μέλι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

 

Διαδικασία

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κρασί, την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*, το μισό ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μπουτάκια, τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, σε θερμοκρασία δωματίου, για 3 περίπου ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, την οποία την κρατάμε στην άκρη.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με αλάτι  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά,  μέχρι να ροδίσουν.

Στο μπολ με τη μαρινάδα ρίχνουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.

Γυρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και ξεφουρνίζουμε. Προσέχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό και εάν χρειαστεί, έχουμε έτοιμο καυτό νερό και περιχύνουμε το κοτόπουλο με λίγο νερό κάθε φορά.  Τα μπουτάκια πρέπει να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

 

Σχετικές Συνταγές