Φιλέτο τσιπούρας με σάλτσα σόγιας και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileto tsipoyras me saltsa sogias kai tzintzer

Υλικά

  • 2 τσιπούρες, καθαρισμένες
  • ½ φλ. νερό
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • φέτες λεμονιού, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ½ φλ. νερό, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας μαζί με το μείγμα της σόγιας σε μία πλαστική σακούλα για τρόφιμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-7 περίπου λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού και από επάνω τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας.

Περιχύνουμε τα ψάρια με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα φιλέτα τσιπούρας συνοδεία σαλάτας της αρεσκείας μας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Λεμόνια Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σόγια (σάλτσα) Τζίντζερ Τσιπούρα

Σχετικές Συνταγές