Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου με πατάτες, σπανάκι και αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileto apo mpoyti kotopoyloy me patates spanaki kai araka

Υλικά

  • 3 - 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. πατάτες μικρές
  • 250 γρ. αρακά
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε λίγο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τον άνηθο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές