Σοκολατένια σκαλοπάτια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ταψί
Sokolatenia skalopatia

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 6 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για τη γέμιση
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την επικάλυψη
  • ½  φλ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε νιφάδες

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Σταματάμε το χτύπημα όταν μπορούν να δημιουργηθούν με το πιρούνι κορυφές από το μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το βούτυρο λιωμένο. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 35 - 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σήτα να κρυώσει εντελώς. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη. Χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια. Κάθε κομμάτι το κόβουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη. Κρατάμε ¼ από την κρέμα σοκολάτας στην άκρη για την επικάλυψη. Συναρμολογούμε ξανά το κέικ βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις την κρέμα σοκολάτας. Καλύπτουμε όλο το κέικ με το ¼ της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τις νιφάδες σοκολάτας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμύγδαλα Αμύγδαλο (φιλέ) Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κουβερτούρα Σοκολάτα Σοκολάτα (νιφάδες)

Σχετικές Συνταγές