Παστουρμαδόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 9 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pastoyrmadopita

Υλικά

  • 11-12 φύλλα κρούστας 
  • 20 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 200 γρ. κασέρι Σοχού
  • 200 γρ. γραβιέρα Νάξου
  • 5  ντομάτες, σε φέτες
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 αβγό, χτυπημένο με λίγο νερό 
  • σουσάμι μαύρο

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 34cm και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

Απλώνουμε το κασέρι, τον παστουρμά, τη γραβιέρα, τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες.

Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας, ώστε να φυλακιστεί το μίγμα.

Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο, το χαράζουμε και τέλος το βρέχουμε ελαφρά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αβγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 40 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γραβιέρα (Νάξου) Ελαιόλαδο Κασέρι (Σοχού) Ντομάτες Παστουρμάς Ρίγανη (φρέσκια) Σουσάμι (μαύρο) Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές