Κρύα σούπα με μανέστρα, κοτόπουλο και αρμπαρόριζα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Krya soypa me manestra kotopoylo kai armparoriza

Υλικά

  • 400 γρ. Χρυσή μανέστρα
  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μικρά λεμόνια, φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 70 ml (1/3 φλ.) ελαιόλαδο
  • 6-8 φύλλα αρμπαρόριζας

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη χρυσή μανέστρα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Πλένουμε το κοτόπουλο, το τεμαχίζουμε και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Αφαιρούμε τον αφρό που έχει βγάλει το κρέας.

Στραγγίζουμε τη χρυσή μανέστρα και την αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό, ρίχνουμε στο ζωμό του το κρεμμύδι, τα καρότα, τις φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και βράζουμε για 10-15 περίπου λεπτά.

Στα τελευταία 4-5 λεπτά ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τη μανέστρα και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε όταν η σούπα πάρει θερμοκρασία δωματίου ή αφού την κρυώσουμε στο ψυγείο.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρμπαρόριζα Ελαιόλαδο Καρότα Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμύδι Λεμόνια Μανέστρα Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές