Σαρδέλες στο φούρνο με σπαράγγια και σάλτσα κάπαρης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Sardeles sto foyrno me sparaggia kai saltsa kaparis

Υλικά

  • 500 γρ. σαρδέλες, χωρίς το κεφάλι τους
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 450 ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.γ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 300 γρ. σπαράγγια λευκά
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις σαρδέλες.

Αλείφουμε τις σαρδέλες με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κρατάμε τα ψάρια σκεπασμένα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για να πιεί τα υγρά της, χωρίς να τη βράσουμε τελείως γιατί θα βράσει και στο φούρνο.

Προς το τέλος ρίχνουμε την κάππαρη και λίγο πιπέρι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τις σαρδέλες και ψήνουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Μοιράζουμε στα πιάτα τη σάλτσα, από πάνω τα σπαράγγια και τις σαρδέλες.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και νιφάδες θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (νιφάδες) Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κάπαρη Κρεμμύδι Μαϊντανός Ντομάτες (κονκασέ) Πιπέρι (Μαύρο) Σαρδέλες Σπαράγγια (λευκά)

Σχετικές Συνταγές