Κότσι αρνίσιο και μελιντζανοσαλάτα με ταχίνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Kotsi arnisio kai melintzanosalata me tachini

Υλικά

Για τα κότσια
  • 4 αρνίσια κότσια ( περίπου 350 γρ)
  • 100γρ πετιμέζι
  • 150 γρ μέλι
  • 500 γρ ζωμός από μοσχαρίσια κόκκαλα
  • 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 μάτσο φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ μαύρη μπύρα
  • Αλάτι και πιπέρι
Για την μελιντζανοσαλάτα
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • 70 γρ ταχίνι
  • 100 γρ ξύδι από ξυνόμαυρο σταφύλι
  • Αλάτι και πιπέρι
 

Διαδικασία

Για τα κότσια

Μαρινάρουμε τα κότσια με όλα τα υλικά για 24 ώρες εκτός από τον ζωμό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Σοτάρουμε τα κότσια για 3 λεπτά σε καυτό τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Με την μαινάδα και τον ζωμό από το μοσχάρι σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες

Για την μελιντζανοσάλατα

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μαζί με τις πιπεριές και το σκόρδο. Τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα.

Σχετικές Συνταγές