Φιλέτα κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileta kotopoyloy me kremodi saltsa manitarion

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 150 γρ. μανιτάρια, τεμαχισμένα
  • 300 ml ζωμός κότας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 150 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 1 ½  κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τηγανίζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Αν αρχίσουν να κολλάν, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ζωμό κότας.

Επιστρέφουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου στο τηγάνι, ρίχνουμε το ζωμό κότας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό, ανακατεύουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές