Αρνίσιο καρέ στη γάστρα με βινεγκρέτ μυρωδικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Arnisio kare sti gastra me vinegret myrodikon

Υλικά

  • 8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¾  φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 4 κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 240 ml κόκκινο κρασί
  • 240 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 6 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

 

Διαδικασία

Σε μία γάστρα τοποθετούμε τα κομμάτια αρνιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε το αρνί με τη βινεγκρέτ, φροντίζοντας να σκεπάζει το αρνί και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Μετά τις 12 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.

Σιγοψήνουμε το αρνί για περίπου 1-1 ½  ώρα μέχρι να μελώσει η βινεγκρέτ και να ψηθεί το κρέας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρνί Αρνί (καρέ) Δεντρολίβανο Θυμάρι Κρασί (κόκκινο) Κρεμμύδι Μαϊντανός Μουστάρδα μέλι Ξύδι (βαλσάμικο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές