Μύδια με βερμούτ και θυμάρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mydia me vermoyt kai thymari

Υλικά

  • 35 ολόκληρα μύδια
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 φλ. ξηρό βερμούτ (π.χ. Martini) ή λευκό κρασί
  • 4 κλαράκια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια.

Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μύδια, το βερμούτ, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια δεν ανoίξουν.

Σερβίρουμε τα μύδια με το ζωμό τους.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βερμούτ (λευκό) Βούτυρο (ανάλατο) Δάφνη Θυμάρι (φρέσκο) Κρασί (λευκό) Κρεμμυδάκια φρέσκα Μύδια

Σχετικές Συνταγές