Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα και καρύδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 35 τρουφάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Troyfakia sokolatas me mpiskota kai karyda

Υλικά

  • 20 μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 125 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • τρούφα σοκολάτας, για επικάλυψη

Διαδικασία

Τοποθετούμε τα μπισκότα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα, το κακάο, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με τα χέρια μας  

Τοποθετούμε την τρούφα σοκολάτας μέσα σε μια πλαστική σακούλα, βάζουμε σε παρτίδες τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε προσεχτικά, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα με την τρούφα.

Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γάλα (ζαχαρούχο) Κακάο Καρύδα Μπισκότα digestive Τρούφα

Σχετικές Συνταγές