Μακαρονάδα με πέστο από σπαράγγια, σπανάκι και ψητά ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaronada me pesto apo sparagia spanaki kai psita ntomatinia

Υλικά

  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη 
  • 450 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια φρέσκια σπαράγγια
  • 10 γρ.  φρέσκος βασιλικός
  • 1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • ½ φλ. (115 γρ.) ρικότα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια στο ταψί και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα ντοματίνια για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Εντωμεταξύ, σε μία μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε σουρωτήρι, τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις αφήνουμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Κόβουμε τον υπόλοιπο μίσχο των σπαραγγιών σε κομμάτια και τα βάζουμε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε τη ρικότα και το χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε,  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την πέστο, τις κορυφές από τα σπαράγγια, τα υπόλοιπα φύλλα σπανάκι και ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη Χρυσή σπαγετίνη σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Ντοματίνια Ρικότα Σπανάκι (baby) Σπαράγγια

Σχετικές Συνταγές