Πλιγούρι με κοτόπουλο και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pligoyri me kotopoylo kai manitaria

Υλικά

Για το πλιγούρι:

  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 400 γρ. μείγμα μανιταριών, τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • νιφάδες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για το κοτόπουλο:

  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι στην άκρη, μέχρι να αφρατέψει.

Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε το μείγμα των μανιταριών, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι.

Προσθέτουμε στη σακούλα λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαριναριστεί το μείγμα για λίγα λεπτά.

Εντωμεταξύ τρίβουμε το κοτόπουλο με λίγο φρέσκο ξύσμα λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ.

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μείγμα μανιταριών.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το πλιγούρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζωμός (κότας) Κοτόπουλο (στήθος) Λεμόνια (ξύσμα) Μανιτάρια Πιπέρι (Μαύρο) Πλιγούρι Σκόρδο Τσίλι (νιφάδες)

Σχετικές Συνταγές