Trifle με γιαούρτι και μπανάνες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Trifle me giaourti kai mpananes

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • λίγο μέλι
  • χοντροκομμένη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα 

Διαδικασία

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα την κρέμα μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τις ψήνουμε με την καστανή ζάχαρη για 1-2 λεπτά σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους και να καραμελώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για το σερβίρισμα διαλέγουμε διάφανα ποτήρια και κάνουμε στρώσεις από μπισκότο μπανάνες και γιαούρτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι Γιαούρτι (στραγγιστό) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Ζάχαρη (καστανή) Καρυδόψιχα Μέλι Μπανάνα Μπισκότα digestive

Σχετικές Συνταγές