Σαλάτα αρακά με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata araka me kremodi saltsa giaoyrtioy

Υλικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 κ.σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • ½  κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

Για τη σαλάτα:

  • 1 φλ. σάλτσα γιαουρτιού
  • 3 κ.γ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι
  • 1/3 φλ. ξινόκρεμα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 φλ. αρακά, φρέσκο
  • 2 φλ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • ½ φλ. σέλερι, τεμαχισμένο
  • 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλ. κάσιους, τεμαχισμένα
  • 1 ½ φλ. κουνουπίδι, τεμαχισμένο

Διαδικασία

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, τη σκόνη του σκόρδου και του κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 1 φλ. σάλτσα γιαουρτιού, τη μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι, την ξινόκρεμα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον και το μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.

Τεμαχίζουμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 1-2  λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε τον αρακά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον αρακά, τα ρεβίθια, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τα κάσιους, το κουνουπίδι, το μπέικον και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ  και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα πριν σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές