Μαριναρισμένα φιλέτα τόνου στη σχάρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Marinarismena fileta tonoy sti shara

Υλικά

  • 4 φιλέτα τόνου
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.γ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το αλάτι.

Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε μια αεροστεγή σακούλα μαζί με τη μαρινάδα.

Σφραγίζουμε τη σακούλα και ανακινούμε καλά, ώστε η μαρινάδα μας να πάει παντού.

Αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας τα φιλέτα 1 φορά.

Βγάζουμε τα φιλέτα από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα.

Λαδώνουμε τη σχάρα του γκριλ ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 12 περίπου λεπτά, γυρίζοντας τα φιλέτα τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Λεμόνια (χυμός) Ρίγανη (φρέσκια) Σκόρδο Τόνος

Σχετικές Συνταγές