Σαλάτα κριθαράκι με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα

Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 450γρ κριθαράκι μέτριο
- 170γρ σπανάκι
- 450γρ ντοματίνια
- 6 πράσινα κρεμμυδάκια
- 170γρ φέτα, θρυμματισμένη
- φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα:
- 60 ml (1/4 φλ) κόκκινο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. ξηρός βασιλικός
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 120 ml (1/2 φλ) ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Kόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε το σπανάκι και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Σουρώνουμε το κριθαράκι και αμέσως το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Η θερμότητα από το κριθαράκι θα μαράνει λίγο το σπανάκι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακινούμε ελαφρά το μπολ να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φέτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως, ή εναλλακτικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.